06-07-2014
Prosperbiz
Bij het maken van een distributie overeenkomst moet je aan veel zaken denken. Fouten in een distributieovereenkomst zijn bijna onzichtbaar tijdens de samenwerking tussen een distributeur en een fabrikant. Helaas komen die fouten vaak aan het einde van de distributieovereenkomst aan het licht en creëren dan problemen. Om die problemen op het moment van beëindiging te voorkomen, hebben wij 10 tips voor de maker van een distributieovereenkomst.
08-11-2013
Prosperbiz
Of ondernemers het leuk gaan vinden of niet, voordat zij kunnen beginnen met hun bedrijf is het belangrijk om eerst de spelregels op orde te hebben. Bij een samenwerking bestaan er verschillende gradaties van spelregels. De meest losse vorm van spelregels voor een samenwerking is een Memo Of Understanding of MOU. Daarna komt een samenwerkingsovereenkomst die vervolgens bij een participatie in uw bedrijf omgezet gaat worden in een Share Holders Agreement of SHA.
08-11-2013
Prosperbiz
Vaak zien wij dat zelfstandigen erg goed zijn in hun vakgebied, product of dienst, maar grote moeite hebben met marketing en sales. Wij hebben diverse keren meegemaakt dat ZZP-ers vol moed beginnen omdat ze een paar opdrachten hebben gekregen en denken dat andere klanten vanzelf komen. Helaas is de waarheid in de meeste gevallen heel anders. Omdat er vaak weinig geld is voor marketing en sales, moeten zelfstandigen op slimme manieren hun product of dienst in de schijnwerpers zetten.